Guvernul a adoptat noi modificări ale codului rutier

12 October 2019

Nu cu mult timp în urmă, Guvernul a adoptat noi modificări ale codului rutier pentru a putea reduce numărul accidentelor care au loc din cauza folosirii telefonului mobil. Astfel, legea va interzice folosirea oricărui dispozitiv care are funcția de înregistrare foto sau video sau redare text în timpul rulării autovehiculului pe drumurile publice. De asemenea, vor fi sancționați și conducătorii auto care nu necesită permis de conducere pentru autovehiculul pe care-l conduc.

Conducătorii auto care vor încălca noile prevederi vor fi sancționați cu 4 puncte de penalizare și amendă cuprinsă între 6-8 puncte amendă. Dacă pe lângă această încălcare a legii există și a doua abatere, conducătorul auto va fi sancționat cu 4-5 puncte amendă și suspendarea permisului pentru o perioadă de 30 de zile. Punctul de amendă s-a menținut anul acesta la 145 lei, astfel, amenda maximă putând ajunge la 1160 lei.

Prin introducerea noilor reglementări în codul rutier, poliția speră ca numărul accidentelor provocate în urma folosirii smartphone-urilor la volan să scadă, iar conducătorii auto să se concentreze doar asupra traficului.

Your Quote Request is being submitted – This may take a few minutes

Your Quote is being submitted – This may take a few minutes