Cum să îți împachetezi lucrurile și mobila atunci când te muți într-o altă casă?

10 October 2019

Mutarea într-o nouă locuință necesită mult timp, iar de cele mai multe ori este o operațiune costisitoare, deoarece unele obiecte se pot sparge sau zgâria în timpul transportului. Noi îți venim în ajutor cu câteva trucuri de împachetare pe care le poți pune în aplicare pentru a ajunge la destinație cu toate lucrurile în siguranță.

 

  1. Fii calm și ai răbdare!

 

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le face oricine atunci când începe procesul de mutare este că se agită și îți pierd răbdarea. Pentru a te asigura că totul merge perfect, stabilește-ți niște obiective realiste încă de la început și nu te aștepta să fie totul gata cât ai clipi!

 

  1. Decide ce păstrezi!

 

De-a lungul anilor, cu siguranță ai adunat numeroase obiecte pe care, ulterior, le-ai dat uitării. Înainte să te apuci de împachetat, sortează toate lucrurile și hotărăște ce păstrezi. Pe restul le poți dona, vinde sau arunca.

 

  1. Fii pregătit cu saci și cutii de carton din belșug!

 

Acestea te ajută să depozitezi lucrurile mici și îmbrăcămintea. Recomandăm cutiile din carton dublu stratificat, deoarece conferă o protecție sporită și sunt utile pentru lucrurile grele. Nu uita ca pernele și păturile să le ambalezi în saci pe care să îi legi, pentru a ocupa mai puțin spațiu. Ulterior, aceștia pot umple spațiile libere din mașină pentru a proteja alte obiecte care sunt fragile.

 

  1. Protecție, protecție, protecție!

 

Pentru a proteja lucrurile personale împotriva zgârieturilor, folosește hârtie de împachetat și folie cu bule de aer. Cea din urmă se poate folosi și pentru ambalarea produselor fragile, prevenind deteriorarea și spargerea acestora. De asemenea, pentru împachetarea unor lucruri de valoare, poți apela la pungile cu spumă care vor lua forma produsului și-l vor izola complet.

Produsele mari au și ele nevoie de protecție suplimentară, astfel poți apela la pernuțele umplute cu aer sau la chips-urile de spumă (packing peanuts) în care poți împacheta astfel de produse.

 

  1. Folosește etichete și markere!

Atunci când totul va fi împachetat, îți va fi foarte greu să găsești ceva, dacă nu ai scris pe cutii sau pungi ce se află acolo. Ai căuta acul în carul cu fân. Dacă nu vrei să se întâmple acest lucru, pune etichete pe cutii și pungi sau folosește markere pentru a nota conținutul acestora. Încearcă să fii cât mai explicit, astfel încât să găsești totul mult mai ușor.

 

  1. Nu uita de banda adezivă!

Pentru a te asigura că nu se răstoarnă obiectele ambalate, folosește bandă adezivă cu care să sigilezi toate cutiile și pungile pe care le vei transporta.

Așadar, acum ai toate sfaturile necesare pentru mutarea în noua casă! Îți urăm mult spor la împachetat!

 

Your Quote Request is being submitted – This may take a few minutes

Your Quote is being submitted – This may take a few minutes